26 Ekim 2016 Çarşamba

2016-2017 NBA Sezonu Açılış Maçları

                                    AÇILIŞ MAÇLARI


73 galibiyet alarak tüm zamanların en büyük galibiyet sayısını elde etti GSW geçen sezon. Oynadıkları üst düzey basketbolla seveni, sevmeyeni herkesi büyülediler. Playoffta işler sezondaki gibi gitmedi; OKC serisinde ne kadar çok sorunlar karşılaştıkları ve 3-1 geriye düşünce Klay Thompson'ın destansı direnişiyle Finale kapağı kıl payı attıkları aşikardı. Finalin ilk maçlarında herkes CAVS'i bir kez daha devireceklerini beklerken Kyrie Irving artık oynaması gerektiğinin bilincine varmıştı. LeBron zaten 3. maçtan itibaren takındığı surat ifadesiyle bu seriyi çevirip şampiyonluğa ulaşacağını cümle aleme gösteriyordu öyle de oldu 7. maç tarih sayfalarına kazındı. Özellikle ikinci çeyrek basketbolun geldiği tepe noktaydı. Son 1 dakikaya girilirken LeBron yaptığı blokla, Irving bulduğu 3lükle geri dönüşü kulüplerine ilk şampiyonluğunu getirdi.

Golden STATE bu hezimetin üstüne sık yaşanmayacak, adeta Halley kuyruklu yıldızının dünyadan görülmesi gibi bir transfer yaptı. Belki de LeBronla birlikte şu an ligin en önemli oyuncusunu takımına kattı. Zaten şampiyonluğa 1dk uzaklıkta olan Golden State rakiplerine kadro üstünlüğü olarak feci bir korku saldı Durant'le anlaşarak.

Alışma dönemini çok çabuk kat ettiği zaten hazırlık maçlarında görüldü Durant'in. Seyirciler açısından bile takip edilmesi güç baş döndüren pas trafiği ve sonunda gelmesi muhtemel can yakan üçlükler hazırlık döneminin özetiydi.

Bugün itibariyle tüm hazırlıklar nihayete erdi ve normal sezon başladı. Maçı izlemeyip ertesi gün skorlara bakanlar için küçük bir şaşkınlık vesilesi vardı...


Şampiyonluğun en büyük adayının ilk maçta 29 sayı fark yemesi elbette bir şaşkınlık sebebiydi.
İlk dikkat çeken istatistik ise SPURS'ün ribaund üstünlüğü oldu. Özellikle ilk yarıda çok fazla hücum ribandundan doğan ikinci şans sayıları farkın oluşmasına zemin hazırladı. Curry ve Durant'in başını çektiği hücumlar geri dönüş sinyallerini her zaman korudu ancak Spurs'ün makine düzeni ve Popovich'in belirgin  ilk maç planı farkın korunmasını sağladı. Jonathon Simmons'ın beklenenin dışında katkısı da galibiyetin sebeplerindendi. Kawhi Leonard'a bir parantez açmamız gerekir. Bu sene MVP'liğin en büyük 5 adayından biri ve şu ilk maç itibariyle en güçlüsü gibi.







Maçın geniş özeti



İstatistikler





Kawhi Leonard'ın  performansı



Son Şampiyon evinde gümbür gümbür


Şampiyon ilk maçta evinde yıldız transferler yapan New York Knicks'i ağırladı. Maç öncesinde şampiyonluk seramonisi düzenlendi.

Kral büyük uğraşlarla nihayet Cleveland'a şampiyonluk yaşattı...

New York Knicks 2011 sezonu MVP'si Derrick Rose ve savunma için değerli bir uzun Joakim Noah'ı kadrosuna kattı. Senelerdir başarıya aç, playoffa hasret kalan NYK artık bu sezon playoff için iddialı bir kadro kurdu. Koç olarak da Jeff Hornacekle yollarına başladılar. 

Açılış maçının günahı olmaz ama top kayıpları NYK için çok can yakıcı oldu. Özellikle CAVS'e karşı ölümcül günahlardan biri top kaybı; affetmezler ve cezalandırırlar. Öyle de oldu top kaybı farkı yalnızca 3 olsa da Cavs NYK'un yaptığı 18 top kaybından fazlasıyla yararlandı açık alanda. 21 hızlı hücım sayısı farkın da yapı taşıydı. Lebron James açılış maçında ilk  triple double'ını da bu maçla kaydetti. Asistlerde de 31e 17'lik Cavs üstünlüğü vardı ve CAVS NYK'i 117-88 yenmeyi başardı.
Doğuda New York'un iddialı olduğunu belirtmekte fayda var, evinde rüzgarı arkasına alan bir Cavs herkesi yenebilir. Uyumluluğu arttırdıklarında Knicks güçlü bir takım olacaktır.







PLAYOFF için iddialı iki batı konferansı takımı UTAH ve PORTLAND
Maç 48 dakika büyük çekişmeye sahne oldu. Utah zaten geçen sene tek maç farkla Playoff dışı kalmıştı ve bu yıl sakatlıktan dönen oyuncuların yanı sıra Joe Johnson ve Diaw gibi veteran oyuncular eklediler. GSW koçunun iddiasına göre sezonu MVP tamamlamaya yakın oyuncu Damian Lillard'ın Portland'ı da bir yıl daha tecrübe kazandı. Maçın son anlarında yine sahneye gerilimden beslenmeyi seven Lillard çıktı ve takımına maçı kazandırdı. Joe Johnson beklenenden bile fazla katkı vereceğinin sinyallerini verdi daha ilk maçtan. 12/16 isabetle 29 sayı buldu. Damian Lillard 39 sayı 9 ribaund 6 assistlik muhteşem bir performansla gecenin en iyisiydi.











Lillard'ın performansı


Yarınki maçlar

  1. Bugün
  2. Yarın
  3. 28 Ekim Cum
  4. 29 Ekim Cmt
  5. 30 Ekim Paz
  6. 31 Ekim Pzt
  7. 1 Kasım Sal
  8. 2 Kasım Çar
  9. 3 Kasım Per
  10. 4 Kasım Cum
  11. 5 Kasım Cmt
  12. 6 Kasım Paz
  13. 7 Kasım Pzt
  14. 8 Kasım Sal
  15. 9 Kasım Çar
  16. 10 Kasım Per
  17. 11 Kasım Cum
  18. 12 Kasım Cmt
  19. 13 Kasım Paz
  20. 14 Kasım Pzt
  21. 15 Kasım Sal
  22. 16 Kasım Çar
  23. 17 Kasım Per
  24. 18 Kasım Cum
  25. 19 Kasım Cmt
  26. 20 Kasım Paz
  27. 21 Kasım Pzt
  28. 22 Kasım Sal
  29. 23 Kasım Çar
  30. 24 Kasım Per

Mavericks
02:00

Pacers

Heat
02:00

Magic

Nets
02:30

Celtics

Pistons
02:30

Raptors

Nuggets
03:00

Pelicans

Timberwolves
03:00

Grizzlies

Hornets
03:00

Bucks

Thunder
03:00

76ers

Kings
05:00

Suns

Rockets
05:30