21 Nisan 2017 Cuma

NBA’de Yılın Koçu Adayları

5. Gregg Popovich
Eminim sürpriz olmuştur. Her yıl yılın koçu listesinde adını görmekten yorulmuşsunuzdur. 20 yıldır Spurs 50 galibiyetin altında kalmadı. Tim Duncan’ın emekliliğinin ardından Kawhi Leonard bayrağı devraldı ve MVP yarışında ciddi bir adaydı. Harden-Westbrook insanlık dışı rakamlara ulaşmasa şansı çok yüksek olurdu. Popovich gördüğünüz üzere gelişim ligi D-League’den oyuncu seçme konusunda bir usta. Kyle Anderson ve Jonathon Simmons’ı topun dolaşımı ve sağlam savunmalarıyla Spurs sistemine monte etti.
Playoff’ta Warriors’ı tahtından edebilirse belki yine Larry O’Brien Kupası kazanabilir…



4. Scott Brooks
John Wall-Bradley Beal çekirdeği kurulana dek Doğu Konferansında sessizlerdi. Brooks’un göreve başlaması bir geçiş evresi yaşattı. Brooks ‘abi’ diyebileceğimiz bir koç figürüydü OKC’de. Teknik anlamda vasat sayılabilir. Beal sağlıklı ve istikrarlı bir yıl geçirdi, onları yükselten Otto Porter Jr’a sahipler. Doğuda LeBron’u ciddi tehdit etmek yılın koçu adayı olmasına olanak sağlıyor.

3. Brad Stevens
Koçun parlaklığı bu sezonun öncesine dayanıyor.2013’de göreve başladığında Kevin Garnett, Ray Allen, Paul Pierce’ın ayrılışından sonra yeniden yapılanma dönemine girdiler ve rol oyuncuları kaptılar. 2011 draftı 2. tur 60. sıradan gelen 1.75’lik Isaiah Thomas bu yıl sezonun en skorer isimlerinden biriydi. Son çeyreklerde aldığı sorumlulukla süper yıldızmış izlenimi yarattı. 53 galibiyetle doğuda son şampiyon Cavaliers’ı geçmeyi başardı. 40 yaşında gelecek vaadeden bu koçu ellerinde tuttuğu müddetçe Boston 10 yıllarca başarılı olabilir.

2. Eric Spoelstra
Geçen yaz Dwayne Wade tarafından desteklendikten sonra Spoelstra 2016-2017 sezonunda gelişim ligi oyuncularından oluşan bir ekiple sınandı. Sezonun ilk 41 maçında 11-30 sonucu draft’a yönelinmesi gerektiği ve muhtemelen ilk 5 seçim içinde yer alınabileceği düşünüldü. Olayları şiddetli bir şekilde değiştiren Heat All Star arasından sonraki en iyi derecelerden birini elde etti ve sezon bitiminde 41-41’di. Belki Playoff yapamadığı için bu ödülde anılmayacak ama Miami Heat'in değişim sürecinde emeği çok büyük. Spoelstra’nın James Johnson ve Dion Waiters gibi oyuncuların gelişimi Miami’nin geleceğini parlak görüyor. En önemlisi Whiteside’a sahipler.


1. Mike D’Antoni
Listenin zirvesinde olmasının sebeplerinden biri de bugün oynanan basketbolu 10 yıl önce Phoenix Suns’a oynatmasıydı. Bugün onun saha içi koordinatörü Nash değil de Harden. MVP adayı bir saha içi koçunun etkisi çok büyük. 2015-2016 sezonunda Houston Rockets, J.B. Bickerstaff yönetiminde 41-41’lik dereceyle tamamladı ve ilk turda Curry’nin sağlıklı olmadığı bir dönemde Warriors takımına yenildi. Dwight Howard eve dönme trendine uydu ve Atlanta Hawks’a katıldı. Rockets için ön koşul beklentileri hafifletildi, ancak Mike D’Antoni’nin pace&space uygulanması Houston Rockets’ı ligin en güçlü hücum takımına dönüştürdü. . James Harden’ın point guard pozisyonunda oynatılması onu tarihi bir MVP yarışına soktu. Westbrook-Harden belki de tarihin en çetin MVP yarışını meydana getirdi. Rockets’ın ağır drive and kick (sür ve tekmele) oyunu tarihin en iyi üç sayı takımı olmalarını sağladı. Batı konferansı 3. sıradan playoff yapan D’Antoni takımdaki bu şok edici değişimle yılın koçunun en önemli adayı.


http://fadeawayworld.com/2017/04/21/nba-top-5-candidates-for-coach-of-the-year-award/

http://nbagunlukleri.com/2017/04/nbade-yilin-kocu-adaylari.html

http://nbagunlukleri.com/category/alihan-olcar