23 Kasım 2017 Perşembe

Durant V Westbrook – Rekabetin Şafağı 2

2016 Batı Konferansı Finalinde her şey OKC için Final yolunda olumlu yöndeydi. Bundan önce hep Durant muhteşem performanslar gösteriyor ama OKC diğer faktörlerin kurbanı oluyordu, bu kez tam tersi göründüğü için Durant medyanın hedefiydi.Durant’in rakamlarında bariz bir değişim yoktu belki ama kendi standartlarında değildi. Eğer kendi standartlarında olsaydı bambaşka senaryolar yaşanabilirdi, belki de finalin adı değişir ve Durant Warriors’a gitmezdi…
Büyük çekişmeye sahne olan ve 7. maça taşınan bu rekabette Durant’in en büyük rakibe dahil oluşu OKC-GSW çatışmasını iyice alevlendirmişti. Kevin Durant OKC’de Westbrook ile yaşadığı alfalık rekabetinden usanmıştı belli ki. Medyanın bir numaralı günah keçisiydi. 2016 yazında  Warriors’a katılma kararı aldı. Bu kararı yüzünden ‘yeterince yürekli olmamak’la suçlandı.
Shaq-Kobe ikilisi 2004’te Shaq’ın Miami saflarına katılmasıyla NBA için bulunmaz bir rekabet fırsatı yaratmıştı. Noel maçlarını özellikle bu rekabete ayırıyorlardı. Westbrook, Durant’in gidişiyle iyiden iyiye bir yaratığa dönüştü, Oscar Robertson’dan beri ilk kez bir oyuncu triple double ortalamayla sezonu tamamladı. Bir sezonda en fazla triple double yapan oyuncu oldu (42). Westbrook takımı açısından amaçsız, hedefsiz geçen bir sezonda MVP olarak en azından kendi kariyerinde bir basamak atlamış oldu.
2016-17 
Warriors ve Thunder arasında oynanan 4 karşılaşmada Durant 3 maçta 61 şut kullandı ve 40 isabet buldu. 37.6 sayı , 9.3 ribaund ortalamayla sezonun çok üstünde bir istatistik tutturdu. Bunun yanı sıra %62.5 gibi muazzam bir üçlük isabet oranı yakaladı.
Bu eşleşmeye daha duygusal bakan ve Durant'in onları yarı yolda bıraktığını düşünen Westbrook ise 27.5 sayı 10 ribaund 9.5 asist ortalamasıyla oynamış ve %30'larda isabet bulabilmişti. Sezon geneline uygun istatistikler tutturmuş ama düşük yüzdede kalmıştı.


Durant’in Chesapeake Energy Arena’ya ilk dönüşüydü bu!
Warriors geçen sezon Thunder’a karşı oynadığı tüm maçları farklı kazanmıştı.
2017-18
OKC hedefini büyüttü ve yazın en çok hamle yapan takımlardan oldu. Paul George’u kadrosuna katan OKC sonrasında Carmelo Anthony’yi de saflarına aldı. 2017-18 Sezonu hala onlar için pek iyi gitmiyor. 8 galibiyet 9 mağlubiyet aldılar ve Batı takımlarına karşı felaket gidiyorlar. Ancak büyük rekabet söz konusu olduğunda Russell Westbrook dizginlenemeyen güce dönüşüyor! Geçen sezon Warriors’a karşı tüm maçları kaybeden OKC sabaha karşı oynanan maçta Warriors’a soğuk bir duş aldırdı.

Durant ve Westbrook yine burun buruna geldi.
Maçın başından itibaren üstünlüğü kaptırmayan OKC maçtan 108-91 galip ayrıldı ve 24 Mayıs 2016 Konferans Finalinden bu yana Warriors’a karşı ilk galibiyetini aldı! Paul George 20 sayı 11 ribaund, Carmelo Anthony 22 sayı 5 ribaund, Westbrook sayı 10 ribaund 9 asist 4 top çalmayla oynadı. Durant 21 sayı 5 ribaund, Stephen Curry 24 sayı 5 ribaund 6 asistle mücadele etti.

Sezona iyi başlamadılar belki, uyum süreçleri yavaş ilerliyor ama OKC iyi savunma yapıyor. Özellikle kenardan gelen Jerami Grant sezon başından beri gösterdiği gayretle aldığı süreleri hak ediyor. Warriors için de bir silkinme mağlubiyeti olacaktır. Warriors ligin geri kalanına bir boy büyük; rakip kim olursa olsun, kaç sayı geride olsalar da maçı lehlerine çevirebiliyorlar. Şu ana kadar takım halinde formda değiller ve maçlarını yetenek farkıyla kazandılar . Nisan’a yaklaştıkça form düzeyleri yükselecektir.
OKC’nin bir arada oynamayı öğrenmesi gerekiyor. Westbrook onu sayı kralı yapan şut sayısından feragat etti ama agresifliğinden ödün verdiğinde OKC sıradan bir takıma dönüşüyor. Bu takımın lokomotifi o. Sayı yükü 3 oyuncuya dağılmalı elbette ama Westbrook’un patlayıcılığı bu takımın kimliği! 

https://www.nbagunlukleri.com/2017/11/dizginlenemeyen-guc-russell-westbrook.html