18 Nisan 2018 Çarşamba

Kawhi Leonard’ın Suskunluğu

Yaklaşık 10 yıl önce Campton Kaliforniya’da araba yıkamacıda vurulan ve failleri bulunamayan Mark Leonard’ın oğlu Kawhi Leonard. Babasının ölümünün ertesi günü sahaya çıkıp 17 sayı atmıştı. Sorulduğunda ‘Basketbol benim hayatım. Sahaya çıkıp bu trajediyi unutmak istiyorum. ‘ demişti ( Halil Can Pelister’in ‘Kawhi Leonard ve Hikayesi’ yazısından). Onu nadiren gülerken görmemizin ve içine kapanık biri olmasının sebebi bu trajijk olaydır.






San Antonio Spurs’ün yıldızı Kawhi Leonard 13 Ocak 2018’den bu yana Quadriceps sakatlığı yüzünden oynamıyor. ‘ Quadriceps kası üst bacağın ön tarafında yer alan bacağın uzanma ve bükülme hareketlerini hamstringle birlikte yapan kastır’
Geçen sezon şampiyonluğun favorisi Warriors’a karşı ilk maçta büyük üstünlük sağlamışken attığı bir şut esnasında Zaza Pacuhila’nın müdahalesi sonucu sakatlanmış ve sezonu kapatmıştı. 


O sakatlıktan sonra 12 aralık 2017’de oynanan Dallas Mavericks maçıyla sahalara dönmüştü. Önlem olarak alışma sürecinde kısıtlı süreler alan ve hatta arada bazı maçlarda dinlendirilen Leonard 13 Ocaktan bu yana ‘bu maçta dönmesi bekleniyor’, ‘yakında dönecek’ beklentileriyle basketbol severleri ve spurs taraftarını ümitlendiriyordu. Ta ki artık playoff başlayana kadar. Artık onun oynamasını beklemenin Spurs’e zarar verdiğini gördük. Greg Popovoich ve Tim Duncan’la ayağa kalktığından bu yana, 20 yıldır süregelen 50+ galibiyeti şiar edinmiş bir kulüptü SPURS. Duncan’ın emeklilik kararından sonra Aldridge ve Leonard yeni Spurs çekirdeğini meydana getiriyordu. 2011’de Draft sırası karşılığında George Hill’i gözden çıkaracak kadar gelecek gördükleri Leonard bugün Spurs’ün tarihi boyunca yaşamadığı çalkantılı günlerin merkezinde. Dedikodular, spekülasyonlar her takımda yaşanır, bazı takımlarda büyür ve sorunlara dönüşür ama Spurs her daim bunları kendi içinde çözmeyi bilen takımlardan oldu. Bugün gelinen noktada ise takımın, üzerine inşa edildiği oyuncu takas dedikodularının içine girmiş durumda. Takım doktorları ‘oynayabilir’ onayını verdiği halde kenardan takım arkadaşlarına destek bile olmuyorsa bu durum insanları şüpheye sevkeder.
Röportajlarda gazetecilere pek de malzeme vermeyen koç Popovich de bu durumdan usanmış olacak ki kinayeli bir demeç verdi. Kawhi’ın oynayıp oynamayacağı ile ilgili ‘Bunu Kawhi ve ekinine sorun’ diyerek Kawhi’ın çevresindekilerden pek de haz etmediğini anlayabiliyoruz.Kawhi San Antonio’da kalmak istediğini net bir şekilde dile getirmişti ancak bu süreçte takındığı tavır adının takas dedikodularına karışmasına sebep oldu. Güçlü adaylardan biri de elinde genç oyuncular bulunan Boston. Irving-Leonard ne kadar iştah kabartıcı olsa da Spurs’ün Duncan’dan sonra yüzü olmuş Leonard’ın bunu yapmayacağını düşünmek istiyorum…

https://www.nbagunlukleri.com/category/alihan-olcar