24 Şubat 2017 Cuma

NBA'de transfer değerlendirmesi

NBA'de transfer dönemi sona erdi. Karlı çıkanlar, zararlı çıkanlar, geleceğe yatırım yapanları değerlendireceyiz.

Bogut&Justin Anderson ve korumalı 1. tur draftı karşılığında Nerlens Noel (76ERS-MAVS)
Bogut Golden State'in yükselmesinde çok önemli kolonlardan biriydi. Şampiyonlukta onun sağlam duruşu çok önemli bir etkendi. Geçen finalde sakatlanışı da bir o kadar yıkıcı oldu Golgen State için ve şu anda da GSW için tek zaaf diyebileceğimiz çember savunması ve ribaund için çok önemliydi. Dallas'a gitti ancak işler pek yolunda gitmedi. Mavs'de bu sezon yalnızca 26 maçta yer aldı sağlık yönünden istikrarsız bir sezon yaşıyor ve Nowitzki ile beraber oynadığında ligin en yavaş ikilisini değil Rick Carlisle, David Copperfield bile görmemize engel olamaz. Potaaltı enflasyonu içinde olan 76ERS da Bogut'un sertliğinden yararlanacaktır. Dallas ise ayakları çabuk kendini göstermeye hazır genç bir potaaltı kazanmış oldu.

OKC-BULLS takası

Bulls sezon başlarken modern basketbola tepki olarak takım yapılanması konusunda çığır açmıştı. Ellerinde takasa müsait tek parça olan Taj Gibson ve Doug McDermott'ı Cameron Payne, Joffrey Lauvergne ve Anthony Marrow karşılığında OKC'ye yolladı. OKC 4 numara açığını kapamış oldu. Chicago da en azından  Marrow gibi elit bir şutöre sahip oldu. Rondo'nun uzun soluklu kalmayacağını düşünürsek bir de Cameron Payne ile oyun kurucu pozisyonunda alternatif yarattılar. (Taj Gibson bu sezon 11 sayı ve 7 ribaund ortalamalarıyla oynuyordu)

SUNS-RAPTORS

Suns P.J Tucker karşılığında Raptors'tan Jared Sullinger ve 2017-18 ikinci tur draft hakkı aldı. Suns 2017 draft hakkını Mike Scott için Atlanta Hawks'a verdi.

WIZARDS-NETS

Sezona felaket başlayan daha sonrasında müthiş bir ivme yakalayan Wizards doğunun zirve takımlarına kafa tutabilmek adına Nets'den Bogdanovic ve Chris McCullough'i aldı. Wizars Bogdanovic hamlesiyle yetersiz kenar katkısına biraz olsun merhem sürdü. Bunun karşılığında Nets'e Andrew Nicholson, Marcus Thornton ve 2017 korumalı ilk tur draftı verdi. Bogdanovic bu sezon 14 sayı ortalaması ve %35 üç sayı yüzdesiyle oynyordu.

LAKERS

En önemlisi Magic Johnson basketbol operasyonu başkanı oldu. 17 yıllık genel menajer Mitch Kupchak görevden alındı. Kobe ile beraber 5 şampiyonluk yaşayan Kupchack 2014'ten itibaren iddialı bir kadro kurulamamasının sorumlularından biriydi. Takımın sahibi konumunda bulunan Jeanie Buss "zor bir karardı, muhtemelen geç oldu, Lakers taraftarından özür diliyoruz 16 şampiyonluğu bulunan bir kulübün şu an bu durumda olmaması gerekir. Şimdi Magic Johnson'la birlikte değişim şarttı' dedi.

Takımın en skoreri konumundaki Lou Willams'ı Rockets'a gönderip karşılğında Corey Brewer ve gelecekteki bir draft hakkını aldı. Williams 18 sayı ortalmasıyla oynuyordu. Rockets'daki ilk maçında 27 ile ne kadar doğru bir hamle olduğunu gösterdi. Lakers muhtemelen sezon sonunda bir yıldız takviyesi için yer açma hamlesi yaptı. Kaç sezon kötü giderse gitsin LA şehir ve medya cazibesiyle yıldızları çekmeyi bilir.

RAPTORS-MAGIC

Ibaka'nın Terrence Ross ve 2017 draft hakkı karşılığında Raptors'a gidişi elbette doğuda ciddi bir hamle oldu. Dış şutu bulunan ve caydırıcı blok tehdidi bılunan bir 4 numara Raptors'a güç katacaktır.

VE TABİ BU SEZONUN EN ÇOK SES GETİREN TAKASI COUSINS
Seveni sevmeyeni ne kadar etkili ve değerli bir uzun olduğunun farkında. Şimdiye dek etkinliği Sacramento'yu playoff'a sokmaya yetmedi. Sezon içinde sıkça takas dedikodusu geçti. O önceliğinin Sacramentoda kalmak olduğunu belirtmişti. Kings başkanı Divac dedikoduları sonlandırmak ve belkide satıcı konumunda olmayıp değerini yükseltmek adına Cousins'ıtakaslamayı düşünmediğini açıklamıştı. Playoff'tan çok da uzak değilken takımın ikonu olmaya aday bir oyuncuyu verip yeniden nadasa yatmayı seçti. Cousins All Star etkinliğinden sonra öğrendi takaslandığını. <strong>Sonuç olarak şu an ki basketbol anlayışının tersine iki dev Cousins-Davis ile yola çıkan Pelicans bakalım Duncan-Robinson ikilisi gibi başarılı olabilecek mi?</strong> . Davis 27.7 sayı 12 ribaund ve 2.5 blok ortalamasıyla, Cousins 27.8 sayı 10.7 ribaund, 4.8 asist ve %35 ile maç başına 1.7 üç sayı isabetiyle oynadı.
DeMarcus Cousins ve Omri Casspi  Tyreke Evans, Buddy Hield, Langston Galloway ve 2017 ilk ve ikinci tur draft hakkı karşılığında Pelicans'a dahil oldu. Kings eski yıldızı Evans'ı geri aldı geleceği olan bir guard kazandı. Ayrıca gelecek draftlardan yıldız bekleyecek. Ancak Cousins değerinde bir oyuncuyu drafttan bulmak tam bir piyango. Kings büyük kumar oynadı bakalım şans onlardan yana olacak mı?
Bu takastan sonraki ilk maçlarında Kings bir maç üstündeki rakibi Denver'ı 116-100 yendi. Pelicans ise Cousins'ın harika başlangıcına rağmen Rockets'dan 30 fark yedi.



Bakalım Davis-Cousins nasıl bir ikili olacaklar...

http://nbagunlukleri.com/2017/02/nbade-transfer-degerlendirmeleri.html