27 Ekim 2016 Perşembe

NBA Günlüğü 27 Ekim 2016

Kobe'siz ilk maçına çıkan genç Lakers artık emekleme dönemini geçti, yeni koçları Luke Walton zaten bu camianın çocuğu olarak ortama alışkın biri. Oyunculuk döneminde öyle büyük işler yapan 'büyük' bir oyuncu değildi hatta sevmeyeni dahi vardı Staples'ta ancak GSW yardımcı koçluğu sırasında özellikle Kerr hastalığı sebebiyle takımın başında değilken deneyim kazandı ve alkışı hak etti. Dün eski mentor'unun 29 sayı farklı yenilgisi üzerine Lakers başında ilk maçına çıktı çiçeği burnunda koç Walton.


Geçen sene inişli çıkışlı ve en önemlisi 'savunmasız' bir şekilde playoff yapan Rockets bu yıl daha ciddi olacağını hepimiz tahmin ediyoruz. Mike D'Antoni bugün başarılı olan hızlı tempo basketbolunun piri ve ilk deneyenlerinden biridir. Nash-Amare temelli Suns döneminde 'atabildiğin kadar at ve arkana bile bakma ' temposunda başarılı oldular ama genelde Spurs engeline takıldılar. Bugün oynanan basketbolun temellerini attılar. Houston zaten elinde ligin en büyük 5 süper yıldızından birine sahip. Geçen 2 sene de mvplik için adaylardan biriydi ancak savunma konsantrasyonu Shaq'tin a fool'a konu olacak kadar düşüktü.


Bu yıl en azından savunmaya kafa yoracağını varsayarak bir adım atmış kabul ediyoruz.

Bugün oynanan maçta da savunma yoktu diyemeyiz, yalnızca o kadar çabuk hücum ediyorlar ki savunma kurgulanmadan sayı oluyordu. İlk yarının sonundan itibaren Houston farkı açmaya yakın taraftı. Ancak küçük dokunuşlar ve fazladan çabayla Lakers skoru dengede götürdü. Son 1 dk 4 sayılık Lakers üstünlüğü varken James Harden topu kaybetti ve maçı Lakers 120-114 kazandı.



James Harden 34 sayı 8 ribaund ve kariyerinin en yüksek asist icrası 17 assistle geceyi tamamladı.

Denverın New Orleans'ı 105-100 yendiği maçta Anthony Davis 50 sayı 16 ribaund 5 assist ve 7 top çalmalık muazzam bir icraatla başladı sezona.




Durant Sonrası OKC 76ERS'a karşı son anlarda kazandı

Hazırlık maçlarında da yumuşak savunması ve hücumda seçenek eksikliği çok göze batmıştı. Zayıf rakibine karşı Enesin bulduğu hücum ribaundu ve sayısı maçı OKCye getirdi. 
Westbrook, Durant sonrası Oklahomaya ve NBA'in geri kalanına kendini ispat etmesi gerektiğinin farkında. 32 sayı 12 ribaund 9 asistle sezona iyi bir giriş yaptı, kritik anlarda yaptığı hamlelerle alfalığını gösterdi. 
Geçen senenin de üstüne koyan Steven Adam bu sezon ligin elit uzunlarından biri olduğunu gösteriyor. Savunmada zaten ligin en iyilerinden biriydi şimdi de hücum etkinliğini artırdığını gösteriyor. Bu durum Enes adına olumsuz ama benchten tam ondan beklenen katkıyı veriyor. Ersan takıma uyum sağladı. OKC'nin zayıf karnı şu an için kısa forvetler...



76ERS'ın senelerdir yeniden yapılanması, feda sezonu bitmedi ama bu sezon en azından takıma benziyorlar ilk maç itibariyle

Sergio Rodriguez yaratıcı bir guard ama fizik gücü itibariyle NBA guardlarıyla mücadelesi zor duruyor. İlk maçın en öne çıkan ismi 2014 draftı Joel Embiid. Çeşitli sakatlıklar yüzünden bir türlü başlayamadı NBA macerası ama hazırlık döneminde nasıl bir insan azmanı olduğunun fragmanını verdi. İlk maçta da şut mesafesinni uzadığını gösterdi. Gelecek vaadediyor.