22 Ocak 2017 Pazar

81



22 Ocak 2006 NBA tarihine geçen bir performans yaşandı. O gün maçı Türkiye yayınında yorumlayan Kaan Kural ve Murat Murathanoğlu da tarihe tanıklık edeceklerinin farkında değillerdi. İlk yarı aslında o yıl Lakers için alışılageldik senaryolardan biri yaşanıyordu. Kobe'nin dinlenmek için oturduğu birkaç dakika Lakers sayı bulamadı ve fark açıldı. İkinci yarı başlarken fark Raptors lehine 18'e çıkmıştı ki Kobe Bryant aslında o sezon tam da ondan görmeye alışık olduğumuz 1e 5 hücumlara başladı. 1 ay kadar önce yalnızca 3 çeyrekte Dallas Mavericks potasına 62 sayı göndermiş ve rakip takımdan fazla sayı bularak bu alanda hala kırılamamış bir rekora imza atmıştı.
bkz:

22 Ocak 2006'ya ait gazete haberi

Akıllarda son çeyrekte oynasaydı kaç sayı bulabilirdi sorusu vardı. Kara Mamba o soruyu Raptors maçının 3. çeyreği itibariyle cevaplamaya başlamıştı . Üst üste bulduğu üç sayılık atışlarda isabeti buldu ve Lakers'ı maça yeniden ortak etti. Kobe daha sonra bu maçı yorumlarken 'şutum otomatiğe bağlamıştı' diye bahsetti o anlardan. Üst üste bulduğu isabetlerle ilgili 'topun çizdiği yay harikaydı'dedi. Maçın bitimine 6 dakika kala Kobe kariyer rekorundan 1 sayı uzaktaydı ve bu kez durmak gibi bir niyeti yoktu. Kobe 70'i geçtiğinde artık Toronto'lu oyuncular skor tabelasına bakıp yaşananların gerçek olup olmadığına emin olmaya çabalıyordu. Maçtan sonraki NBA Stüdyo programında Kaan Kural'ın 'bu düzeyde 81 atılamaz, atılmamalı' cümlesi bu performansın en net ifadesiydi.
                  ilgili program



Kobe ancak oyundan çıktığında yaptığının farkına varmıştı. 'Lisedeyken bir çok maça çıkardım ve kendimi o kadar parçalardım ki kafamdan dumanlar çıkardı. Büyük annem de bana kendini çok yoruyorsun derdi. O gün büyük annem uzun zamandır ilk kez maçımı izliyordu ve yine kendimi çok yormuştum' diyor Kobe...


Kobe'nin  81 sayı attığı günTracy McGrady çıktığı maçta 43 sayı atmıştı. Muhabirin "Kobe 81 attı, neler düşünüyorsunuz" sorusuna; T-mac "ben bilgisayar oyununda bile o kadar sayı atamıyorum" demiştir.

O maçta onu savunan oyunculardan biri Jalen Rose'du.




1962de Wilt Chamberlain 100 sayı atarak NBA'de bir maçta en çok sayı bulan isim. Ancak Kobe tüm zamanların en yüksek 2. skorunu modern zamanlarda icra ederek ne kadar büyük bir skorer olduğunu kanıtlamıştı. Şahsi düşüncem bu performans yalnızca basketbolda değil tüm takım sporları içinde yapılmış en etkileyici bireysel performans olabilir. Bu maç onun kariyerine bakış açısından eşsiz bir örnektir. Bizden önceki nesiller için MJ ne ise Kobe bizim için o'dur. Kobe Bryant bizim kahramanımız...


Maç sonu ve röportaj

81 SAYILIK PERFORMANSIN ÖZETİ




81

22 Ocak 2006 NBA tarihine geçen bir performans yaşandı. O gün maçı Türkiye yayınında yorumlayan Kaan Kural ve Murat Murathanoğlu da tarihe tanıklık edeceklerinin farkında değillerdi. İlk yarı aslında o yıl Lakers için alışılageldik senaryolardan biri yaşanıyordu. Kobe’nin dinlenmek için oturduğu birkaç dakika Lakers sayı bulamadı ve fark açıldı. İkinci yarı başlarken fark Raptors lehine 18’e çıkmıştı ki Kobe Bryant aslında o sezon tam da ondan görmeye alışık olduğumuz 1e 5 hücumlara başladı. 1 ay kadar önce yalnızca 3 çeyrekte Dallas Mavericks potasına 62 sayı göndermiş ve rakip takımdan fazla sayı bularak bu alanda hala kırılamamış bir rekora imza atmıştı.
bkz: https://www.youtube.com/watch?v=qWcCVWpXInw
22 Ocak 2006’ya ait gazete haberi
Akıllarda son çeyrekte oynasaydı kaç sayı bulabilirdi sorusu vardı. Kara Mamba o soruyu Raptors maçının 3. çeyreği itibariyle cevaplamaya başlamıştı . Üst üste bulduğu üç sayılık atışlarda isabeti buldu ve Lakers’ı maça yeniden ortak etti. Kobe daha sonra bu maçı yorumlarken ‘şutum otomatiğe bağlamıştı’ diye bahsetti o anlardan. Üst üste bulduğu isabetlerle ilgili ‘topun çizdiği yay harikaydı’dedi. Maçın bitimine 6 dakika kala Kobe kariyer rekorundan 1 sayı uzaktaydı ve bu kez durmak gibi bir niyeti yoktu. Kobe 70’i geçtiğinde artık Toronto’lu oyuncular skor tabelasına bakıp yaşananların gerçek olup olmadığına emin olmaya çabalıyordu. Maçtan sonraki NBA Stüdyo programında Kaan Kural’ın ‘bu düzeyde 81 atılamaz, atılmamalı‘ cümlesi bu performansın en net ifadesiydi.

ilgili program
Kobe ancak oyundan çıktığında yaptığının farkına varmıştı. ‘Lisedeyken bir çok maça çıkardım ve kendimi o kadar parçalardım ki kafamdan dumanlar çıkardı. Büyük annem de bana kendini çok yoruyorsun derdi. O gün büyük annem uzun zamandır ilk kez maçımı izliyordu ve yine kendimi çok yormuştum‘ diyor Kobe…
Kobe’nin  81 sayı attığı günTracy McGrady çıktığı maçta 43 sayı atmıştı. Muhabirin “Kobe 81 attı, neler düşünüyorsunuz” sorusuna; T-mac “ben bilgisayar oyununda bile o kadar sayı atamıyorum” demiştir.
O maçta onu savunan oyunculardan biri Jalen Rose’du.

1962de Wilt Chamberlain 100 sayı atarak NBA’de bir maçta en çok sayı bulan isim. Ancak Kobe tüm zamanların en yüksek 2. skorunu modern zamanlarda icra ederek ne kadar büyük bir skorer olduğunu kanıtlamıştı. Şahsi düşüncem bu performans yalnızca basketbolda değil tüm takım sporları içinde yapılmış en etkileyici bireysel performans olabilir. Bu maç onun kariyerine bakış açısından eşsiz bir örnektir. Bizden önceki nesiller için MJ ne ise Kobe bizim için o’dur. Kobe Bryant bizim kahramanımız…
Maç sonu ve röportaj
81 SAYILIK PERFORMANSIN ÖZETİ

MAÇIN TAMAMINI İZLEMEK İSTEYENLER İÇİN: