14 Mayıs 2017 Pazar

VAHŞİ BATIDA ÇELME


Maçı izlemeyip yalnızca skoruna bakanlar klasik bir Golden State galibiyeti olduğunu düşünecektir. Oakland ilk çeyrekte uzun süredir görmediğimiz bir tutukluk yaşadı. Spurs'ün tempoyu ayarlaması ve Warriors'ın ritim bulmasını engellemesi ilk yarı boyunca devam etti.


İLK YARI 62-42 SPURS üstünlüğüyle sona erdi.
İkinci yarı maçın kaderini değiştirecek olan Curry'nin seri üçlük isabetleri geldi. Fakat Spurs durmuyordu ve farkı 20'de tutmaya devam etti. Houston Rockets serisinin 5. maçı sonunda yaşanan ve 6. maçı kaçırmasına neden olan ayak bileği sakatlığı Kawhi Leonard'ı takip ediyordu. Maçın da o ana kadar ki en iyi oyuncusuyken şutunu engellemeye çalışan  Zaza Pachulia ayağını Leonard'ın inmeyi planladığı yere konuşlandırdı. Kawhi Leonard aynı ayağını tekrar burktu. Serbest atışları kullanıp soyunma odasına gitti.
Spurs'ün 'kirli' savunmacısı Bruce Bowen yıllarca rakip skorerlerin şutlarının ardından bacağını ineceği yere konuşlandırır ve düşmelerine sebep olurdu.


Bu tatsız durumu lehine çeviren Golden State ev sahibi avantajıyla bir fırtına başlattı. Curry'nin 3. çeyrekte bulduğu 19 sayı Warriors'ı son çeyreğe taşıdı. Kawhi Leonard'ın da bu maç için dönmeyeceği açıklanınca rüzgarı tamamen arkasına alan Warriors son darbeyi Durant'le vurdu. İlk çeyrekten bu yana öne geçemeyen Warriors psikolojik üstünlüğü kazanmıştı ki Aldridge yeniden öne geçirdi Spurs'ü. Son anları nefes kesen maçta 25 sayılık farktan gelip kazanan Warriors oldu ve Playoff'larda yenilmezliğini sürdürdü. 

Bu sezon Spurs'te görmeye alışık olmadığımız bir hücum düzeni var. Kawhi Leonard'ın sürüklediği Spurs hücumları onun olmadığı bölümde Warriors karşısında fena bocaladı. Aldridge'in birebirleri ve Ginobilinin yaratıcılığı dışında hücumda çok tıkalı göründüler. Leonard'ın ayak bileğinin durumu bu seriyi çok değiştirecek.
Spurs'te Aldridge 28 sayı 8 ribaundla, Kawhi Leonard yalnızca 23 dakika süre aldığı maçta 26 sayı 8 ribaund ve önemli anlarda Spurs'e önderlik eden veteran oyuncu Ginobili 17 sayıyla oynadı.


Warriors'ta 7/16 üç sayı, 14/26 saha içi isabeti ile 40 sayı, 7ribaund bulan Stephen Curry galibiyetin mimarı oldu. Son çeyrek üs üste bulduğu 10 sayıyla geri dönüşü galibiyete dönüştüren Kevin Durant 34 sayı ile yıldızlaştı.


                                           Kawhi Leonard'ın performansı


                                            Stephen Curry'nin performansı

                                          Maçın özeti