27 Ekim 2017 Cuma

Timberwolves OKC'yi bir kez daha yendi!

Geçen maçta Wiggins'in son saniye basketiyle kazanan kurtlar yine son anları heyecan yüklü maçta yine kazanan taraf oldu. 119-116 biten maçın yıldızı Jimmy Butler'dı. Timberwolves geçen sezon beklenen çıkışı yapamamıştı ve bunun en önemli nedeni ligin kötü savunmalarından birine sahip olmasıydı. Tom Thibodeau efsaneleşen 2008-2010 Celtics kadrosunda yardımcı koçtu ve MVP Rose'lu Chicago Bulls döneminde de savunma eğilimli bir anlayışı vardı. Yüksek potansiyelli Timberwolves'a gelirken herkesin beklentisi takımın savunmasının iyi olmasıydı. Ancak geçen sene hem playoff hedefinin dışında kaldılar hem kötü bir savunma performansı gösterdiler. Özellikle 2. yarılarda ligin en kötü takımıydılar. Bu sezon yaptıkları yerinde transferler Playoff umutlarını yükseltiyor. Jimmy Butler Kawhi Leonard'dan konsantre oldu mu ligin en baş belası dış savunmacılarından biri. Takımın liderlik yükünü de Karl Anthony Towns'la paylaşıyor. 
İlk maçta son saniye basketiyle maçı kazandıran Wiggins 14 sayı, Taj Gibson 16 sayı 8 ribaund, Jeff Teague 17 sayı 10 asist, Karl-Anthony Towns 33 sayı 19 ribaundla oynadı. Maçın karar anlarında eli titremeden sorumluluğu üstlenen Jimmy Butler 7/10 saha içi 11/13 serbest atışla 25 sayı 5 ribaund 7 asistle maçı takımına getiren oyuncuydu.


OKC'deyse Westbrook 27 sayı 8 ribaund 9 asist, Paul George 23 sayı 5 ribaund 4 asist, Carmelo Anthony 23 sayı ve Steven Adams 20 sayı 8 ribaundla oynadı.

Houston Rockets NBA Rekoru

Houston Rockets Charlotte Hornets deplasmanında zorlanmadan kazandı. İlk yarı başa baş geçse de kalite farkı ikinci yarıda Rockets'ı öne taşıdı. 5. maçında 4. galibiyetini alan Rockets'ta Harden 27 sayı 10 ribaund 11 asist ile triple double yaparken Eric Gordon 26 sayı, Ryan Anderson 21 sayı 6 ribaundla mücadele etti. Rockets Mike D'Antoni ile oluşturduğu hücum düzeniyle NBA'e yeni anlayışlar göstermeye devam ediyor. Houston Rockets bu maçta yalnızca 28 iki sayılık atış kullanarak bir maçta en az 2 sayılık atış rekorunu kırdı. Kullandıkları 85 atış denemesinin 57'si 3 sayıydı. Bu da yine kendi rekorları olan 61'in ardından 2. rekorları  oldu.
Bu sezon doğuda playoff mücadelesi için yarışması beklenen Charlotte Hornets'deyse Kemba Walker 26 sayı 5 asist, Jeremy Lamb 20 sayıyla oynadı. Dwight Howard 19 sayı 16 ribaundluk katkı verirken ona yapılan fauller yine başını yaktı. 15 kez faul çizgisine gelen Howard yalnızca 5 isabette kaldı...