5 Kasım 2019 Salı

Mekanın Sahibi Geri Geldi! #LakeShow


Lakers Anthony Davis takasından sonra uzun yıllardır olmadığı kadar umutlu. LeBron James’in de geçen yılki sakatlık sorunlarını atlatmış, lige hazır bir şekilde girmesi Lakers taraftarını mutlu ediyor. Yaz aylarının başında Kawhi Leonard’ı da takıma katmak için epey çaba sarf ettiler fakat Kawhi’ın belki de olası rakibin elini zayıflatmak adına uyguladığı bir oyalama taktiğiydi bu. Çünkü Kawhi’yı takıma katmaya uğraşırken LAKERS epey önemli oyuncuyu pas geçmek zorunda kalmıştı. Fakat buna rağmen geçen sezon yapılanmasının aksine LeBron JAMES’in etrafına uygun oyuncuları kurgulamayı başardılar. Hem dış şut tehdidiyle hem savunmasıyla öne çıkan Danny Green, Avery Bradley gibi önemli rol oyuncuları, Jured Dudley gibi tecrübeli bir forvet, Troy Daniels ve Quin Cook gibi keskin nişancılar eklediler takıma. Anthony Davis’in esasında günümüz oyununda pivot pozisyonu oynaması ideal senaryodur fakat o ince işleri yapmayı ve itiş kakıştan uzak durmayı tercih ediyor. Bu yüzden Jevale Mcgee’nin yanına Demarcus Cousins hamlesi geldi. Warriors’da uzun süren sakatlığının ardından çok az süre almış ve eski halini aratır bir durumdaydı. Ancak Davis ile yan yana oynamış bir oyuncuydu. Fakat sezonu kapadı. Hemen onun boşluğunu doldurmak üzere isimler yazıldı. 2008-12 arasında NBA’in en iyi 5 oyuncusundan biri olduğunu söyleyebileceğimiz bir yıldız… Lakers’ın ligin en iyi uzununa sahip olma geleneğini 2012’de devam ettirdiği bir transferdi. Dwight Howard. O sezon beklentiler düşünüldüğünde dev bir hayal kırıklığıydı. Özellikle Dwight Howard için.

 O hayal kırıklığının ardından Rockets’ın yolunu tutmuştu Howard ve belki de kariyerinin son zirve performansını da Rockets’taki ilk sezonunda gösterdi. Son kez All Star seçildi. Rockets’tan sonra Atlanta, Charlotte, Washginton’da birer sezon oynadı ve halihazırda istenmeyen adam konumundaydı. Soyunma odasında da takım kimyası için pek de uyumlu olmayan bir karakter olduğuyla ilgili yorumlar vardı. Fakat piyasadaki muadilleri yerine Lakers 2. bir şans verdi Dwight Howard’a. Ve şu ana dek hiç fena olmayan bir performans gösterdi. 2012’de ligin en iyi uzunu olarak geldiği Lakers’tan koşarak kaçmış ve her Los Angeles’a geldiğinde olumsuz karşılanmıştı. Bu gelişinde ise kanıtlaması gereken şeyler olduğunun farkında görünüyor. Spurs karşısında ligin en iyi uzunu olduğu dönemden sekanslar gösterdi Dwight. 



2014’te LeBron’lu Heat’e karşı ve geçen sezon şampiyon olan Danny Green takımın en güvenilir ellerinden biri. Görevini layıkıyla yerine getiriyor. Şu ana dek isteneni hiç veremeyen tek isim Caldwell-Pope. Felaket şut atıyor ve yapması beklenilen tek şey de zaten bu.
Anthony Davis şu an 28.5 sayı 11.5 ribaund 3 blok ortalamayla oynuyor. Memphis karşısında 30 dakikada 40 sayı 20 ribaund yaptı. 26/27 serbest atış kullandı ki bu onun ne kadar agresif ve konsantre olduğunun delili.

Kyle Kuzma A.B.D. Milli Takım kampından beri sakattı. Hazırlık dönemini kaçırdı ve henüz 2 maçta kısıtlı sürelerde yer aldı. Kendini bulması zaman alacaktır, bu takım için çok önemli bir oyuncu.
Lakers bu sabah oynanan Chicago Bulls maçıyla beraber 2010-11 sezonundan beri en iyi başlangıcını yaptı. Hala oturmayan şeyler var. Hücumda LeBron dışında top yönlendirici yok ve bu aslında LeBron takımlarının kimliği oldu yıllardır. Fakat geçen sezonun aksine şu an Lakers savunma verimliliğinde ligin zirvesinde! https://www.teamrankings.com/nba/stat/defensive-efficiency
Bulls maçında LeBron James 15 sayı gerideyken takımı maça ortak etti ve son çeyrekteki müthiş seri ile Lakers 118-112 kazandı. Maçın geri dönüşünde Alex Caruso ve Dwight Howard’ın katkılarını eklemek gerekir. LeBron James 30 sayı 10 ribaund 10 asist yaparak Magic Johnson’dan beri 3 maç üst üste triple double yapan ilk Lakers oyuncusu oldu. 17. sezonundaki Kral hala ligin en iyi oyuncusu olma iddiasını sürdürüyor.
Şu an ligde çok fazla iddialı takım var ve Golden State bunlardan biri değil. Bu tabloyu uzun zamandır görmemiştik. Warriors basketbolu çok ileri bir noktaya taşıdı. Fakat Kevin Durant’i aldıkları noktada gerçekten sporun doğasına aykırı bir vaziyet ortaya çıkmıştı. Rekabeti öldürmüşlerdi. Bu sezon şampiyonluk adayı pek çok takım var ve Lakers Playoff’a hasret kaldığı 6 yılın ardından şampiyonluğun iddialı takımlarından biri. Şu an Lakers’ı uzun zamandır olmadığı kadar motive görüyorum bakalım lig ilerledikçe dengeler değişecek mi?