2 Ekim 2017 Pazartesi

Chris Paul’suz Clippers


2011-12 sezonunda Chris Paul dahil olana kadar 6 yıl playoff yapamayan Clippers onunla beraber 6 kez playoff yapmayı başardı. Chris Paul Clippers'ın çehresini değiştirdi ve onun döneminde Lakers'ın da düşüşe geçmesiyle Los Angeles'ın esas takımı haline geldiler.



Chris Paul'un Clippers'a gelişini öğrenen DeAndre ve Blake.
 Playoff'lardaysa işler pek umdukları gibi gitmedi. Bu 6 sezonda batının hep iddialı takımlarındandı.
Ancak Konferans Finali bile göremediler. Öne çıkan başlıca sorun sağlıklı kalamamalarıydı. Blake Griffin'in gelişiminde CP3'nin rolü çok büyüktü, harika bir ikili oluşturdular, bize harika hareketler sundular.
 Blake Griffin-Chris Paul ikilisinin hareketleri


Blake Griffin, Chris Paul'un oğluna 'sinirli yüz' yapmayı gösteriyor.




Paul oynadığı 6 sezonun 5inde 10+ asist ortalaması ve double double ortalamayla tamamladı. Clippers'ın 6 sezonluk playoff hasretini dindirdi ve onları batının iddialı bir takımı haline getirdi. Bu dönemde Clippers formasıyla 409 maçta 7674 sayı 4023 asist yaptı. CP3, James Harden'la beraber yeni bir maceraya atılma kararı aldı ve Rockets'ın yolunu tuttu. Oynadığı dönemde Blake Griffin ve DeAndre başta olmak üzere bir çok oyuncuyu besledi ve onları daha iyi hale getirdi.

 Sezon öncesi maçları başladı ve dün Clippers ilk kez Chris Paul'suz sahadaydı.

Clippers-Raptors ezon öncesi hazırlık maçı

 Sakatlık yüzünden oynayamadığı maçlar haricinde onun top yönlendirmediği maç uzun süredir olmamıştı. Raptors karşısında özellikle Blake Griffin'in daha çok top kullandığı ve yönlendireceğini göreceğiz. Paul'un sakat olduğu dönemlerde Blake Griffin'in adeta bir point guard gibi top yönlendirdiği ve triple double'a yakın ortalamalarla oynadığı dönemler olmuştu. Şimdi esas adam konumuna yükselen ve sorumlulukları artan Griffin bakalım bu sezon ne yapacak. Jamal Crawford gibi benchten gelip 1'e 5 oynayan bir guard'ı kaybettiler ama o departmanı Lou Williams'la kapattılar. Patrick Beverley ligin en iyi dış savunmacılarından biri belki de en iyisi. Beverley Clippers'ta rolü artacak isimlerden biri olacak. Son iki sezonda çok iyi ortalamalar yakalayan (2016 19.5, 2017 18.2 sayı ortalaması) İtalyan forvet Danilo Gallinari dış şut tehdidi ve skor yönünyle katkı vermesi bekleniyor. Beklendiği üzere fiziksel yönden NBA guard'larıyla mücadele edemeyecek belki ama DeAndre Jordan ve Blake Griffin'i güzel paslarıyla besleyecek Milos Teodosic. Hazırlık maçında da gördüğümüz üzere fiziksel mücadelede yer alamaz ancak oyun görüşüyle fark yaratabilir. Batıda playoff mücadelesi geçen sezonkinden bile sert geçecek. Doğu konferansından bir çok oyuncunun da batıya gelmesiyle esas savaşın yine batıda olacağını öngörüyoruz. Bakalım Clippers CP3 olmadan ilk sezonunda neler yapacak...