5 Haziran 2017 Pazartesi

NBA FINALS 2017



Kevin Durant 38 sayı 8 ribaund 8 asist yaptı. Klay Thompson Playofftaki formsuzluğunu sürdürdü 16'da 3 isabetle 6 sayıda kaldı. Stephen Curry şimdiye kadar Cavs karşısında Finallerdeki performansının üzerine çıktı 26 sayı 6 ribaund 10 asist yaptı.Son şampiyonda ise LeBron ve Kyrie'ye destek gelmedi. LeBron 28 sayı 15 ribaund 8 asist yaptı. Ancak yaptığı 8 top kaybı maça büyük etki etti. Golden State takım halinde yalnızca 4 top kaybı yaptı. Kevin Love 15 sayı 21 ribaund, Kyrie Irving 24 sayı buldu. Yan parçalardan hiç verim alamayan Cavs 2. maçta özellikle ikinci şansları rakibine kaptırmaması lazım.









Maçtan notlar:
  • LeBron James, Reggie Miller’ı geçerek NBA Playofflar tarihinde en fazla üç sayı isabeti bulan 2. oyuncu olmayı başardı.
  • LeBron James kariyerinde ilk kez bir play-off maçının ilk yarısında double-double yapmayı başardı.
  • LeBron James, 2005 yılından sonra ilk kez bir yarıda 7 top kaybetti.
  • LeBron James, Magic Johnson’u geçerek NBA Playofflar tarihinin en çok ribaund alan 8. ismi olmayı başaradı.

2. MAÇ

İlk maçtan ders almış olacak ki çok agresif başladı Cavs. Özellikle LeBron ilk yarı boyunca potaya yüklendi ve çok da verimli oldu. İlk çeyreğin başında LeBron'un kolay sayı bulmaması için fauller yapan Warriors Draymond Green ve Kevin Durant faul problemi yaşadı. Ancak maçın öyle bir temposu vardı ki ilk çeyrek 40-34 bitti. İlk maçın ardından Cavs'in Warriors'ı yenmek için tempo düşürmesi gerektiğini düşünenler olmuştu. Tyronn Lue tam tersine şu ana kadar Cavaliers'ı playoffta başarılı yapan anlayışı sürdürdü. Ama karşılarında bu anlayışı çok daha iyi yapan bir rakip vardı. Warriors müthiş ediyordu fakat yaptıkları top kayıpları farkın açılmasına engel oldu. İlk maçta olağandışı şekilde maçı toplam 4 top kaybıyla bitirmişlerdi. Bu maçta ilk yarıda 13 top kaybı yaptılar. LeBron muhteşem kariyerinin zirvesini bile aşmış yeni tepeler keşfediyor, saha koordinatörü olarak 12 asist yaptı. Klay Thompson playoff boyu kayıptı, bu maç onun için bir ayaklanma oldu. Maçın kopma anlarında kalp kıran üçlüklerin sahibiydi. Son çeyrek bir takım direnişler gelse de yine yetenek farkı çok ön plana çıktı. Steve Kerr de uzun süre sonra takımın başındayıd ve maçtan sonra bu maçı yetenek farkıyla kazandıklarını, oyun olarak da kazanmaları gerektiğini aksi takdirde yenilebileceklerini söyledi. 
Seçimi büyük tartışmalara yol açtı ama Finalin ilk iki maçında Kevin Durant muazzam bir oyun sergiledi.Savunmada uzun kollarıyla LeBron'u zorladı.Hücumda da bitiriciliğinin yarattığı tehdit takım arkadaşlarına uygun pozisyonlar yarattı.


Stephen Curry NBA Finallerindeki ilk triple double'ını yaptı. LeBron James de triple double yapmayı başardı ve o zamanki adı Lew Alcindor (Kareem Abdul-Jabbar) (38-23-11) ve Walt Frazier (10-12-14)  1970'den bu yana ilk kez iki oyuncu nba finalinde triple double yaptı.

LeBron:29 sayı 11 ribaund 14 asist.
Kevin Durant 33 sayı 13 ribaund 6 asist 3 top çalma 5 blok.
Curry 32 sayı 10 ribaund 11 asist.



Son çeyrekte maç artık dönülmeyecek bir noktadayken LeBron'un sıkkın hali ekranlara yansıdı. 3. maç Cleveland'da oynanacak. Sert bir geri dönüş mesajı vermek zorundalar...