31 Ekim 2016 Pazartesi

NBA Günlüğü 31 Ekim 2016

Manşet hiç şüphesiz Russell Westbrook olmalı. Durant'in sürpriz ayrılık kararından sonra kendini bilediğini ve bu sezona apayrı bir hazırlık süreciyle hazırlanacağını az çok herkes tahmin ediyordu. Sezon öncesi Kobe ile kişisel antrenman yaptığı bilinen üç isim Kyrie Irving, Kawhi Leonard ve Russell Westbrook standart üstü bir sıçrama yaptılar. Takımın artık yalnız ona emanet oluşu elbette Westbrookun omuzlarına büyük bir sorumluluk yükledi. İlk üç maçta hazırlık maçlarından çok başka bir görüntü sergilediler ve üç galibiyet aldılar.


Sezonun açılış maçında 76ERS karşısında 32 sayı 12 ribaund 9 asist yapan Westbrook takip eden Suns karşılaşmasında 51 sayı 13 ribaund ve 13 asist yapmıştı. Bugün oynanan Lakers maçında da triple double yapan süper yıldız 33 sayı 12 ribaund ve 16 asist yaptı. NBA tarihinde ilk üç maçında 100 sayı 30 ribaund ve 30 asist yapan ilk basketbolcu oldu.


MVP'liğin bir diğer güçlü adayı James Harden



MVP'liğin bir diğer güçlü adayı James Harden üst üste 2 kez karşılaştığı Dallas Mavericks karşısında yine galibiyeti getirdi. Maç boyu çekişme sürdü. Wesley Matthews hem hücumda hem savunmada maçı son hücuma kadar taşıdı MAVS'i. Son pozisyonda 6. faulünü alarak oyundan ayrıldı. Faulü sayıya çeviren Harden maçı kazandırdı.


W. Matthews 25 sayı ve Hardena yaptığı enfes savunmayla maçı son ana kadar etkili götürdü ama yaptığı son faul maçı kaybetmelerine yol açtı. Harden 28 sayı 7 ribaund ve 7 asistle mücadeleyi tamamladı.

 Şampiyonluğun en büyük favorisi henüz istediği uyumluluğu gösteremiyor

 İlk maç evlerinde 29 sayılık Spurs yenilgisi onlar için erken bir uyarı olmuştu. Üçüncü maçlarında da eksikleri göze çarpıyor. Hızlı temponun getirdiği akıcı basketbol göze hitap etse de savunma zaafları ve ribaund sorunu bariz bir şekilde ortada.
Stephen Curry 28 sayıyla oynadı.



Kevin Durant 37 sayıyla oynadı ve Warriors zor da olsa rakibini devirdi. (106-100)


Spurs Miami karşısında da Leoanrdın oyunuyla kazanmayı bildi. Miami Heat'de Hassan Whiteside 27 sayı 15 ribaund ve 4 blokla oynadı.



Kawhi Leonard'ın GSW karşısında oynadığı bir pozisyonda Kobe ile çalışmanın ona yaradığını ve benzerliklerin ortaya çıktığını gösteren bir görsel.


Günün diğer sonuçları
Grizzlies 112
Washington 103

Pistons 98
Bucks 83

Spurs 106
Heat 99

Thunder 113
Lakers 96

Rockets 93
Mavericks 92

GSW 106
Suns 100