17 Ağustos 2017 Perşembe

Kobe Bryant - Farewell (VEDA)

  2013

Son şampiyonluğun üstüne 2 kez 2. turda elenen Lakers'ta bir değişim rüzgarı vardı. 


Takıma şampiyonluk yaşamamış yıldızlar dahil edildi. Başta ligin en iyi uzunu Dwight Howard. Ligin önde gelen oyun kurucularından Steve Nash. Benchten enerji skor getirmesi beklenen ve önceki yıl Odom'un yarattığı büyük boşluğu kapatması umulan Antawn Jamison. Ancak yaşlı bir kadroydu ve ligin hazırlık aşamasından itibaren uyum sorunları peşlerini bırakmadı. Sakatlıklar yüzünden yıldızların bir arada oynadığı maç sayısı çok azdı. Gasol ve Nash sezonun neredeyse yarısnı kaçırdı. Howard Magic günlerinden çok uzaktaydı ve geçiş savunmasında ligin en kötü takımlarından biriydi Lakers. Kötü başlagınç ilk Mike Brown'un kellesini götürdü. Kobe ile olan uyuşmazlığına başarısız başlangıç da eklenince gitmesi kaçınılmaz oldu. Yerine bir taktik dehası, NBA'in hücum sistemini kökten değiştiren ve Phoenix Suns'la bugün oynanan basketbol anlayışının temellerini atan D'Antoni göreve getirildi. Ancak takım uzun süre %50 galibiyetin altına kaldı ve şampiyonluk için Heat'le birlikte aday gösterilen bu takımın Playoff yarışında bile olmayışı herkesi şaşırtmıştı. 2010'dan sonra Kobe için işler iyi gitmiyordu ve bu onun için son şans olabilirdi. Artık 34 yaşındaydı ve şampiyonluk için kurulmuş bu takımı bir şekilde Playoff'a sokmalıydı.
                                                               

                                                                  SON PERDE

Kobe zor gidişatta kaptan olarak takımını rotaya sokmaya gayret ediyordu. 34 yaşında bir oyuncu olarak insanüstü bir çaba içindeydi.
Dallas Mavericks'in sahibi Mark Cuban'la Kobe'nin girdiği bir polemik sonrası oynanan maçta Kobe 38 sayı attı ve bu maç 'Af Maçı' olarak tarihe geçti.


Kobe Bryant'ın en ikonik maçlarından biri yine 2013 sezonuna ait. Ve yine rakip Raptors...
Lakers taraftarısınız ve rakip 25 sayı fark yaptı, izlemeyi bırakır mısınız yoksa Kobe bu maçı nasıl çevirecek diye izlemeye devam mı edersiniz?




2013 All Star maçında Kobe Bryant'ın LeBron'u markaj altına aldığı anlar...



Kobe'nin Miami Heat  performansı




Kobe Bryant'ın 2012/13 en iyi hareketleri

Mart ayının sonuna gelindiğinde Lakers'ın zor da olsa Playoff şansı vardı ve Kobe bu umudun peşinden gidiyordu. Nisan başında oynanan 7 maçta ortalama 45.5 dakika sahada kaldı ve bu maçların çoğunda neredeyse oyundan çıkmadı Kobe.
Kobe Bryant bu 7 maçta 29 sayı 7.3 ribaund ve 8.4 asist 2 top çalma 1 blok ortalamayla oynadı. Ligin son maçı Golden State Warriors karşısında  yine destansı bir mücadele veriyordu. Ta ki... o feci sakatlık yaşanana kadar.


Vücudu artık bu baskıya dayanamadı ve Kobe Bryant'ın aşil tendonu koptu. Röportajda belirttiği üzere basma hissini o an için kaybetmişti. Yine de onun tek düşündüğü serbest atışları atmaktı. Sebebine gelince; faul sonrası serbest atışları kullanmayıp kenara gelen oyuncu tekrar oyuna dönemiyor. Kobe hala oyuna dönmeyi düşünerek 2 serbest atışı da sayıya çevirdi. Lakers için aslında 2012-13 sezonu o anda bitmişti çünkü Kobe'nin sezonu kapayacağı ve gelecek için de kesin konuşulamayacak bir sakatlık yaşamıştı. Finalde Heat ile eşleşecek Spurs Kobe'siz Lakers'ı zorlanmadan geçti. Kobe bu sakatlığı da atlatacaktı ama Playoff ve şampiyonluk dönemleri kapanmıştı...

AŞİL TENDONU KOPMASI NEDİR?

Aşil tendonu kopması nasıl olur ?

Isınmadan yapılan spor karşılaşmaları, ani ve aşırı zorlanmalar ve ayak topuğu bölgesine alınan darbeler aşil tendonu kopmasına sebep olabilir. Aşil tendonu kopması sırasında bir
ağrı ve ses duyulabilir. 
Bölgeye elimizle dokunduğumuzda boşluk hissedilebilir.Aşil tendonu, baldır kaslarını topuk kemiğine bağlayan kalın ve güçlü bir tendondur.


Kobe Bryant aşil sakatlığından tam 8 ay sonra Raptors karşısında tekrar oyundaydı...
Ve sonrasında ondan ne kaldıysa izleme şansımız oldu. Ama o bize gösterdi. Geri dönebileceğini gösterdi! Vazgeçmemeyi, inatla savaşmayı ve son topa kadar mücadele etmeyi gösterdi...