11 Ekim 2017 Çarşamba

Lakers hazırlık maçlarına devam ediyor…

Utah Jazz 105 Los Angeles Lakers 99


Sezon öncesi hazırlık maçlarında 4. maçında Luke Walton farklı bir 5'le sahaya çıktı. Lonzo Ball sağ ayak bileğindeki sakatlık nedeniyle üç maçtır forma giymiyor. İlk 5'te onun yerine Tyler Ennis sahadaydı. Walton ilk 5te Julius Randle yerine de  Larry Nance Jr.ı denedi. Genç oyuncu Brook Lopez'le iyi bir potaaltı ikilisi olabileceğinin sinyallerini verdi. Savunmada uzun kolları ve atletizmiyle, hücumda yarattığı 2. şans sayılarıyla Randle'ın yerine 5 başlama olasılığını kuvvetlendirdi. Geçiş savunmasında hala ligin en kötü takımı konumunda ancak bu yıl daha izlenesi bir takım Lakers. Lavar Ball'un uçuk açıklamalarını bir kenara koyarsak Playoff yarışında olma ihtimallerini düşük görüyorum. Brook Lopez, Luol Deng ve Corey Brewer'la beraber bu takıma abilik edecek bir oyuncu. Özellikle Ivica Zubac için bir şans. Ön sıra seçimlerinde her zaman isabetli olamayan Lakers 2. tur ve ilk turun son sıra seçimlerinde ise turnayı gözünden vuruyor. Jordan Clarkson, Kyle Kuzma, Larry Nance Jr. gibi.


Lakers:                                                                                                   Jazz:
Brandon Ingram 13 sayı 5 ribaund 3 asist                                Rudy Gobert: 29 sayı 13 ribaund
Kyle Kuzma 18 sayı 4ribaund                                                      Ricky Rubio 22 sayı 3 ribaund 6 asist
Julius Randle 13 sayı 4 ribaund                                                  Donovan Mitchell 26 sayı 5 ribaund 3 asist
Jordan Clarkson 18 sayı 3 ribaund

Maçın özeti


Cavs yıldızlarıyla ilk kez parkede

Cleveland Cavaliers 3. hazırlık maçında ilk kez yıldızlarıyla sahaya çıktı.
Ligin sonuncusu olması en muhtemel aday olan Chicago Bulls karşısında Cavaliers hafif bir sakatlığı bulunan James’i ilk kez bu maç izleme şansı buldu. Dwayne Wade JR Smith yerine ilk 5teydi. Kevin Love’ı da Tristan Thompson yerine pivot pozisyonunda ilk kez başlattı. Jae Crowder ve James de değişmeli olarak 3-4 pozisyonundaydı. Kyrie Irving gibi ligin en iyi delici, bitirici ve kritik anda top kullanan oyuncusunu kaybeden Cavs karşılığında hem Isaiah Thomas gibi bir skoreri hem de eksikliğini yaşadığı her pozisyonu savunacak bir oyuncu olan Jae Crowder’ı kazandı. Ama hala pota altı rotasyonu zayıf. Çember savunucu LeBron takımlarının yıllardan beri genel bir zaafı. Thompson ve Love’dan biri sakatlansa bir B planları yok gibi görünüyor. Guard ve forvet pozisyonları ise son derece dolgun. Şut tehdidi ve atletizm olarak hepsi üst seviye oyunculardan oluşuyor. James ile beraber bir kez daha maceraya atılan Wade, kendini yeniden ispatlamaya çalışan D-Rose ve şampiyonluk isteyen Thomas. İyiden iyiye zayıflayan doğuda hala en büyük favori konumundalar. Konferans sistemi ortadan kalkarsa ciddi sorun yaşayacakları da bir gerçek. 2016-17 sezonunda batıda liderlik mücadelesindeki takımlar doğu takımlarını perişan ederken doğu takımları batıya karşı en iyi ihtimalle yarı yarıya galibiyet alabilmiş. Konferans farkı bu sezon da James’ten yana olacak ama yükselmekte olan Bucks, Wizards ve Irving’in gidişiyle rekabet dozunun tavan yapacağı Celtics ciddi rakipler.

Derrick Rose-Noah-Jimmy Butler çekirdeğini bozan ve en son Butler’ı da kaybeden Bulls sil baştan yapacak. Ancak bu sil baştan durumu 2 sene önceki 76ers’ın acınası durumu gibi sonuçlar çıkarabilir.
Hazırlık maçında Cavs karşısında 108 -94 kazanırken Chicago’da  Justin Holiday 28 sayı 11 ribaund, Lauri Markkanen 18 sayı 5 ribaundla oynadı. Cavaliers’ta ise 29 dakika sahada kalan James 17 sayı 5 ribaund 3 asist, Derrick Rose 13 sayı 5 ribaund 5 asist ve Iman Shumpert 12 sayıyla oynadı. Wade 1/7 isabetle 4 sayıda kalırken, Love 1/12 isabetle 3 sayı 8 ribaund yapabildi. Hazırlık maçlarında Cavs’in yıldızı ise yaptığı muhteşem smaçlarla Jeff Green oldu.

maçın özeti