3 Mayıs 2017 Çarşamba

Isaiah Thomas VS John Wall

Yeni Nesil Guard'lar 


Guard rekabetinin zirve dönemlerinden birindeyiz. En iyisi kim sorusu gerçekten belirginlikten çok uzak. Ancak tanımlamalara bağlı olarak birini ötekinden üstün tutabiliriz. 'Oyun kurucu ' tanımının son temsilcisi, takım arkadaşlarını besleme ve organizatör tanımı içersindeki son point guard belki de Chris Paul. Paul bu apoleti Jason Kidd ve Nash'ten devraldı ancak bu tanımı devam ettiren bir oyuncuya bırakmayabilir. Guard tanımlarının esnemesi, 1-2 pozisyonunun iç içe geçmesi yeni nesil guard'ları meydana getirdi. Süper atletik, nitroluymuşcasına süratli ve daha çok skor bulmak ve savunmayı delip geçmek üzerine evrimleşmiş guardlar. Gelmiş geçmiş en iyi şutör olma apoletini omzuna takmış, 2 kez en değerli oyuncu ödülü almış (2016 MVP'liği oy birliğiyle) Stephen Curry. Guard'ların Shaquille O'neal'ı Westbrook ve D'Antoni'nin Nash olma görevi verdiği James Harden MVP yarışında amansız bir mücadele verdi.

Kyrie Irving kritik anlarda sorumluluk alan, gerektiğinde pedala asılan bir skorer ve top hakimiyeti konusunda fizik kurallarını ihlal eden bir oyuncu.


Tüm bu oyunculardan ayrılan iki oyuncu var. John Wall eşsiz bir sürati var. Kimse tam sahada ondan daha hızlı ayaklara sahip değil. O hızlı hücuma çıkarken görüntüleyebilmek için phantom kamera teknolojisinden faydalanmak iyi bir fikir olabilir. Bu sezon itibariyle tek eksik yönü olan şutuna da güvenmeye ve kullanmaya başladı.
Isaiah Thomas Iverson'dan beri fizik dezavantajını bir ikona dönüştürebilen ilk isim. Iverson kısa bir sürede NBA seyircisinin hayranlığını kazanmıştı. Isaiah 2011 2. tur 60. sırada seçilen bir oyuncu olarak MVP ödülü için adı geçmesi muhteşem bir başarı hikayesi. Savunmada fizik dezavantajı takımı için bir zayıf karın ama hücumda yarattığı mucize etki seyircileri büyülüyor. Bu sezon doğu konferansında son şampiyon CAVS'in önünde 1. bitirdiler ve bunda Brad Stevens'la beraber en büyük sebep Thomas. Kız kardeşini bir trafik kazasında kaybetti ama Playoff maçında takımını sahada yalnız bırakmadı. Savaşarak yüzleşti bu acısıyla. 


Küçük dev adam bu sabah oynanan maçta 19/33 saha içi, 5/12 üç sayı, 12/13 serbest atış ile 53 sayı attı. Celtics tarihinde bir Playoff maçında 50+ sayı bulan 5. oyuncu oldu. Son çeyrekte gösterdiği dirayet ve çaba onun basketbol karakterinin bir yansımasıydı. Washington'ın seriyi 1-1 yapabileceği maçta yine öne çıktı ve ibreyi Celtics'e kaydırdı.
John Wall uzatmayla beraber 47 dakika sahada kaldı ve 40 sayı 13 asist yaptı ama seride 2-0 geride olmanın baskısı var ve artık evinde kazanmak zorunda.