14 Nisan 2017 Cuma

Uzunların Üçlük Sevdası

                                 Uzunların Üçlük Sevdası

Yüksek tempo ve alan paylaşımı oyuncu-mevki tanımlarını genişletti. Artık pozisyonlarında yapılması beklenen işler oyuncular için yeterli görülmüyor, oyuncular da rekabet ortamında öne çıkmak için seçeneklerini olabildiğince büyütmeye uğraşıyor. Uzunların içeriye gömülü oynadıkları dönemler çok da mazi sayılmaz. Ancak artık sahadaki oyunculardan herhangi birinin şut tehdidi olmaması lüksü yok. Birkaç sene öncesine kadar üç sayı tehdidi olan uzunlar bir elin parmaklarını geçmezdi.Devir değişti. Geçen sezondan beri zaten yapabildikleri onca katkı yokmuş gibi üçlük tehdidini de ekleyen uzunlar oyunun hareketliliğini iyice yükseltiyor.







Brook Lopez: Nets takımının tek değerli oyuncusu. Şu anki yüksek tempoda, hareketliliğinin de düşük olduğunu düşündüğümüzde Lopez değerinin altında bir konumda. Ama o 30 dakika civarı oynadığı 75 maç içinde onu çok etkili hale getiren bir silah geliştirdi. Maç başına 1,8 üç sayı isabetiyle boş bırakmaya gelmeyecek bir yüzde yakaladı (34.7).




Al Horford: Önceki 8 sezonunda toplam 109 isabeti olan Horford, ben bu işte iyiyim devam edeyim dedi ve maç başı denemelerini 3.6'ya çıkardı. 66 maçta 86 kez hedefi vurdu.

Pau Gasol: İspanyolların medar-ı iftiharı. Kusursuza yakın orta mesafesi, ayaklarını kullanımı ve bir guardmış gibi oyunu okumasıyla zaten diğer uzunlardan eksiği yok fazlası vardı. 2001'den bu sezona kadar oynadığı 1055 maçta 249 üçlük denemiş ve vasatın altında diyebileceğimiz bir yüzde yakalamıştı. Lakers günlerinde köşelerden yakaladı mı affetmediğini, milli takımda bulduğu her fırsatta rakiplerin canını yaktığına şahit olmuşuzdur yayın gerisinden. Bu sezon ise hiç de mütevazi olmayan %54 üç sayı isabetiyle maç başına en az 1 üçlük yolladı.

Marc Gasol: Gasol biraderlerin bu sezon üç sayı tehdidi azımsanmayacak bir etken. Marc 2008'den bu yana yalnızca 66 üçlük denemişti. Bu sezon çıtayı biraz yükseltti.Maç başına 3.6 üç sayı denemesinden 1.4 isabet çıkaran Gasol %38.8 ile mücadele etti.


Karl-Anthony Towns: Draft, içinde piyango unsuru da olan bir şey. Bir kulübün kaderini değiştirebilecek oyuncular 10 yılda 1 geliyor. Towns onlardan biri. Uzun jenerasyonunun en heyecan verici isimlerinden biri. Towns her şeyi yapabildiği yetmiyormuş gibi yayın gerisinden de %36.7 ile maç başına 1.2 üçlük buldu bu sezon.
Kristaps Porzingis: 'O' eğer potansiyeline ulaşırsa yapabileceklerinin sınırı yok. 2.20 boyunda, şut atabiliyor, ilk adımı hızlı, driplingiyle içeri girebilir ve boyalı alandakileri poster etmeye hazır Unicorn. Bir de maç başına 1.7 üç sayı atması gibi ufak bir ayrıntı var. Bu sezon oynadığı 66 maçta 112 üç sayı isabeti buldu Porzingis. 
DeMarcus Cousins: Anthony Davis ile beraber şu an en iyi 2 potaaltı oyuncusundan biri. Onun karşısında uzununuzun önlemleri kısıtlı. Geçen sene maç başına 1 üçlük isabeti bulan Cousins vanaları açtı ve oynadığı 72 maçta 131 üç sayılık isabet buldu.
Joel Embiid: 2014 draftının 3. sıra seçimi anca oynama şansı bulabildi. Hamlığını çabuk attı eğer sezona devam edebilse sanki oynadığı ilk sezon değilmiş gibi MVP yarışına dahil olacakmış gibi heyecan yarattı. Renkli kişiliğiyle sıradışı bir karakter olacağını söylememize gerek bile yok. Oynadığı 31 maçta 36 üçlük buldu ve bu adam NBA'deki en devasa fiziklerden birine sahip. 

Bakalım NBA Playoff'larında uzunlar yayın gerisinden neler yapacak. NBA’de uzunların yarattığı dış sayı tehdidi bu oyunu şüphesiz daha keyifli hale getiriyor…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder