29 Mayıs 2017 Pazartesi

NBA ŞAMPİYONLUK YÜZÜKLERİ

NBA şampiyonlarının yüzükleri...


MJ ile 2. kez 3peat yapan Bulls'un 1996 şampiyonluk yüzüğü.


1997




MJ'in son ve en ikonik şampiyonluğu.



Tim Duncan-Popovich efsanesinin doğuşu 1999!



Tarihin en dominant uzunu Shaq rakiplerini ezip geçerken, Kobe Bryant efsanesi henüz başlıyordu. Bu ikili Phil Jackson ve Tex Winter'ın üçgen hücumuyla ligi uzun süre altüst etti.
                                           2000
                                           2001

2002



2003 NBA Finali 6. maçında Tim Duncan'ın 21 sayı 20 ribaund 10 asist ve 8 blok yaptığını söylememiz yeterli.


Shaq-Malone-Kobe-Payton'a sahip Lakers'ı ezip geçen, son 30 yılın süper yıldızsız şampiyon olan tek takımı 2004 Detroit.

7. maça taşınan efsane bir Final 2005!

Dallas Mavericks 2-0 öne geçtiğinde hiç kimse Dwayne Wade'in süper güçleri olduğunu bilmiyordu.O bu şampiyonluğun mimarıydı. 


Aralarında en Finale benzemeyen Final. Spurs hanedanlığını en üstün Şampiyonluğu. 2007


O muhteşem kariyerinin zirve dönemini yaşayan ve sonunda MVP olan Kobe Bryant'a karşı yıllardır başarıya aç yeni kurulmuş ama şampiyonluğa ant içmiş bir ekip. Garnett'le bir anda çehresi değişen, Ray Allen, Paul Pierce etrafında kurulmuş, Rondo'sundan Eddie House'una, P.J. Brown'undan, Sam Cassell'ine efsane bir kadronun yüzükleri.




2008'deki hayal kırıklığından sonra kadrosunu güçlendiren, özellikle bench'ten gelen oyuncuların enerjisiyle şaha kalkan, pota altında 2 devi ve Kobe Bryant'ıyla LOS ANGELES LAKERS. 2010'da muhteşem finalde 2008'in intikamı da alınmış oldu.

2. turda son şampiyonu süpürerek gelen finalde de geriye düştüğünde Nowitzki ile ayağa kalkan ve Wade-LeBron-Bosh üçlüsünü şampiyonluktan eden Dallas Mavericks.


Wade-LeBron-Bosh'la gelen üst üste 4 final ve 2 şampiyonluk. 2013'te Ray Allen, Mike Miller-Shane Battier'i de es geçmeyelim...



 Wade-LeBron ikilisini ayrılığa sürükleyen şampiyonluk hatırası. Kawhi Leonard'ın doğuşu.




Yeni bir hanedanlık doğdu. 30 küsur yıl şampiyonluk iddiasından uzaktılar ama geri döndüler.



2017 NBA Finalinde de izleyeceğimiz Golden State-Cleveland rekabetinin 2. perdesi.
2015'te GSW CAVS karşısında kazandı. 2016'da da 3-1 öne geçmişti ama kazanmak kral ve arkadaşlarına nasip oldu. Kral hanedanlığına ilk şampiyonluğunu yaşattı. İşte bu şampiyonluğun yüzüğü.




2017 NBA Finallerinde 3. kez karşılaşan Cleveland Cavaliers ve Golden State Warriors! Önceki Finalde 3-1’den kaybeden Warriors basketbol tarihinin gördüğü en amansız takımlar intikamını aldı. Dün gece oynanan Rockets maçından önce yapılan seramonide Warriors oyuncuları yüzüklerine kavuştu…


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder