24 Ocak 2018 Çarşamba

2018 NBA All Star Tartışmalı Oyuncu Seçimleri

2018 NBA All Star seçimleri de tartışmalı oldu. Chris Paul ve Paul George takımlarındaki performanslarına karşın All Star seçilemedi. Geçtiğimiz 2 sezon 25 sayı 7 asist (2015) ve 27 sayı 6 asist ortalamalarıyla oynayan Damian Lillard All Star seçilememiş ve birçokları tarafından haksızlığa uğradığı düşünülmüştü. Konferanslar arasındaki oyuncu havuzu bugün en net şekilde kalite farkını ortaya koydu.
Zaten uzun süredir All Star maçlarının rekabetten uzak, savunmasız geçiş hücumları şeklinde gerçekleşmesi organizasyonu Doğu-Batı yerine Kaptanların seçtiği şu anki formata yöneltti. Ancak oylama esnasında da Paul George ve Chris Paul gibi yıldızlar konferanslarının azizliğine uğradı.

Westbrook takım arkadaşı Paul George’un All Star seçilememesi ile ilgili ‘saçmalık’ dedi. Warriors zaten diğer takımlar ve taraftarları tarafından  yeterince nefret edilmiyormuş gibi All Star Batı Karmasında da 4 oyuncuyla temsil edilecek. Stephen Curry ve Kevin Durant tartışmasız ancak Klay Thompson ve hele Draymond Green diğer takımlarda aynı pozisyonda oynayan oyunclar açısından tartışmalı seçimler. Öte yandan Al Horford da Boston Celtics oyuncusu olması sebebiyle rakiplerinin önünde All Star olmuş gibi. Shaquille O’Neal Horford’ın All Star seçilmesiyle ilgili ‘şimdi bile sahaya çıksam onunla aynı istatistikleri tuttururum’ dedi. Horford 13 sayı 8 ribaund 5 asist ortalamalarıyla All Star seçilirken Andre Drummond 14 sayı 15 ribaund 4 asist, Dwight Howard 15.5 sayı 12 ribaund ortalamalarıyla All Star seçilmedi.
Chris Paul 17 maç kaçırdı ama Houston Rockets batıda ismine yakışır roket gibi bir performansla oynuyor ve All Star seçilememesi şaşkınlıkla karşılandı. 19 sayı 9 asist ortalamasıyla All Star 2018’den mahrum kaldı. Clippers’tan Lou Williams 23 sayı ortalamasıyla yine tartışmalı şekilde seçilmeyenlerden biri. Warriors’a karşı attığı 50 sayı ve haftanın oyuncusu olmasıyla adından söz ettirmişti
Golden State Warriors, üst üste iki sene 4 All-Star seçilmiş oyuncuya sahip olan ilk takım oldu.
Daha önce
2015 Hawks’tan Kyle Korver (Wade yerine)Al Horford, Kyle Korver, Paul Millsap, Jeff Teague.
2011 Celtics’ten Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce, Kevin Garnett
2006 Pistons’tan Chauncey Billups, Richard Hamilton, Ben Wallace, Rasheed Wallace
1998 Lakers’tan Kobe Bryant, Eddie Jones, Shaquille O’Neal, Nick Van Exel
1983 76ers’tan Julius Erving, Moses Malone, Maurice Cheeks, Andrew Toney
1975 Celtics’ten John Havlicek, Dave Cowens, Jo Jo White, Paul Silas
1962 Celtics’ten Tom Heinsohn, Bill Russell, Bob Cousy, Sam Jones
(Koyular aynı zamanda ilk 5 başlayanlar)
Benim isteğim Devin Booker gibi genç jenerasyonun en iyi skorerinin bu sezon emeğinin karşılığı olarak ilk kez All Star olmasıydı. Booker bu sezon 25 sayı 4.5 ribaund 4.7 asist ortalamalarıyla oynadı.
Sizce bu sezon All Star olmayı hak eden başka isimler kimler?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder