24 Aralık 2015 Perşembe

Yeni yıldan beklentim...

Takvimde işaretlenmiş özel günler. Sanki bin yıllardır aşağı yukarı 365 gün değilmişcesine artıyor bu özel günler. Ama arttıkça önemlerini yitiriyorlar sanki. En azından benim için öyle. 
Doğum günün bile başkası için yüklenilen sorumluluk gibi. Her yıl dilediğim beklediğim şeyler olmuyor işte ki zaten dilekle varolacak şey değil mutluluk, huzur. Her yıl o ana kadar yaşadığın yıl kadar muma üflüyorsun ve hayallerinin gerçekleşmesi bunla ilintili. Gülünç. 
İnançlı biri değilsen bile tevekkülün temelini taşımalısın; olmasını istediğin şeyi sonuna kadar kovalayıp, önlemini alıp sonuçlanmasını umut edeceksin. Benim gibi; dileyip kendinden bağımsız şekilde oluşmasını ummak salaklık olur. 

Yıl olmuş 2016

Oldu olacak. Yılların hızının neden arttığını bilemiyorum, en azından neden böyle algıladığmızı. Ama her yıl biraz daha önemini ve beklentisini düşürüyor benim açımdan. Birçok şeyle meşgulüm ama hiçbiriyle tam ilgiliyim. Yılbaşını Christmas zannedip bu gavurların bayramıdır, dış güçlerin bizi içten fethetmelerine izin vermeyeceğizcilerden ben de birçoğumuz kadar sıkıldım. 25 aralık Noel veya Christmas İsa'nın doğum günü olarak kutlanır. Amerikan filmlerinde bize  gerçekten de gösterişli ve eğlenceli
gösterildi. Benimsemesek de özendik. Ama yılbaşı Christmasden farklı olarak yalnızca takvimin bitip yeni bir 365 güne başlamanın kutlanmasıdır. Dünya Güneş etrafında bir tur attı diye ben neden ağzıma o düdüğü füuuulamak zorundayım bilmiyorum ama insanların deşarj olmaya ihtiyacı var sevgisiz yobaz.
Ayrıca biz kendinden önceki kutsal kitapları da doğrulayan, Muhammed peygamberden önceki peygamberleri de tasdik eden bir kitabın mensubuysak İsanın doğum gününü niye ' Gizli Tehllike uuu şeytaniii ' diye yaftalıyorsun he güzel abim? Ayrıca kesin olmamakla birlikte İsanın doğumu zaten 25 aralık değildir. 25 aralık Pagan kültürüyle birlikte İsaya atfedilerek Güneş tanrısı Ra'nın doğum tarihidir. 

Yeni yıldan beklentim 2017...