8 Mayıs 2020 Cuma

Game of Zones Sezon 7 Bölüm 2 Türkçe Altyazılı


En güzel bölümlerden biriydi değil mi? Kanalımı takip edenler Bleacher Report'un politikasıyla ilgili düşüncelerimi bilir. Bu seneki Game of Zones'un ilk 2 bölümünde de basketbolu bugünkü noktaya getiren oyuncuları dinozor olmakla itham etmişler. Daha önce de yaptıkları şeydi. Fakat özellikle The Last Dance'ın yayınlanmaya başlamasıyla beraber Michael Jordan ve 90'lar basketbolu üstüne bir eleştiri çabası görüyoruz. ''Jordan GOAT'' diyen kargalarla sanki yaygın ve en makul görüş bu değilmiş gibi bir algı yaratmışlar. Michael'ın, KAJ'ın, Magic'in, LeBron'un, Kobe'nin GOAT olduğu konusunda argüman sunulur ve öyle oldukları da iddia edilebilir. Özellikle son 10 yılda LeBron James için bu yönde güçlü bir iddia ve savunan görüşler mevcut. Katılmıyor olsam da iddia edilebilir olduğunu düşünüyorum. Aynı şekilde ben de Kobe için argümanlar sunup iddia ederim. Fakat bununla beraber Michael Jordan GOAT için en büyük ve iddialı kişidir. Bunun aksini iddia etmek gülünç olacaktır ki bunu videoların yorumlarına yazan bir akıl hastası da vardı :) LeBron James goat için en iddialı kariyerlerden biri fakat son zamanlarda spor medyasında bunun aşırı şekilde pompalandığını düşünüyorum. BR da önde gelenlerden. NBA gündemini tiye alan eğlenceli ve izlemekten keyif aldığımız bu seride de bu propagandayı görüyoruz. Eski basketbolu seven ve özleyenlere ''boomer'' gözüyle bakılmış. Bunun için şunu diyebilirim; şu an daha iyi bir basketbol oynanıyor. Oyuncular 10 yıl öncesinden çok daha fazla şeyi daha iyi yapıyor. Bundan sonra da öyle olacaktır. Fakat insanların izlemekten keyif aldıkları şeyler farklılık gösterir. Eski basketboldaki fiziksel mücadele birçok insanı daha çok cezbediyor. Oyunun hızlanması kaotik görünebilir ama esasında kalite yükseldi, sadece bizim algımızın buna adapte olması gerekiyor.

Bölümle ilgili detaylara gelelim.

*Jordan sembolü şeklinde kesilen at Game of Zones S5E8 Meçhul Sihir Sezon Finali (Türkçe) https://youtu.be/EIgVXbGJZ0c bölümünde LeBron'un ulaklığını yapan at ve önceki bölümün yorumlarında Uğur Uysal yorum olarak yazmıştı ''Toronto en kuzeyde olduğu için olabilir akgezenler gotta da kuzeyden geliyordu çünkü''
*Soul Box: Önceki sezonlarda Spurs gibi takımların bireysel kimliği bir kenara bırakıp ruhunu takıma sattığın bir simgeydi. Durant'in takım aradığı bölümde gördük ilk. Sonrasında Boston'da da kullanıldı.
* 2:12 Dr.James Naismith basketbolu icat eden kişidir.
* Analistler ve basketbolcular yılın 5'i, all star seçimleri vb konularda ayrı düşüyorlar.
* 4:34 Normalde 'Aman tanrım' olarak kullanılan 'Jesus Christ' yerine Jesus Shuttlesworth He Got Game filminde Ray Allen'ın oynadığı karakter https://youtu.be/0QhV1_zKYHw
* 6:44 Denver Nuggets Game of Zones'da ilk kez yer aldı.
* 6:55 Chris Paul hall of fame'e seçilecek efsane guardlardan biri de olsa NBA'de hiç sevilmeyen bir karakterdir. Takım içi uyumsuzluğu sebebiyle!
* Son olarak Seattle seçimi; Seattle NBA için önemli bir şehirdi. Supersonics'in ani bir kararla taşınması herkesi üzmüştü. Eğer NBA'e yeni bir takım kurulursa ilk seçimlerden biri olarak Seattle ve Las Vegas şehirleri öne çıkıyor.
Game of Zones'un tüm bölümleri https://www.youtube.com/playlist?list=PLWbg8lrOVfxJaVqIomTn3JQbw07vJ2TrD
Videoyu beğenip abone olun, görüşmek üzere...