24 Şubat 2018 Cumartesi

Game of Zones Özel Bölüm: Obama Sam Hinkie'yi Kurtarıyor

HBO dizisi Game of Thrones’un Bleacher Reports tarafından yapılan parodisi “Game of Zones” serisi özel bölümü yayınlandı. Basketbol severler için yine müthiş ayrıntılar içeren bölümün ana konusu 76ERS'ın yıllardır geleceğe yatırım yapmak için tanking hamlesine başvurması. 76ERS başkanı Sam Hinkie'ye yöneltilen eleştiriler ve siyasi bir gönderme olarak eski A.B.D. Başkanı Barack Obama'nın onu kurtarması anlatılmış. Türkçe altyazılı olarak izliyoruz.




1:09'da Obama'nın bahsettiği 'Luddites' teknoloji karşıtı bir hareket olan Ludizm, yaşamlarını tehdit eden yeni fabrika teknikleri karşısında öfkeye akpılmış 19. yüzyılın tekstil işçilerinin oluşturduğu bir gruptan adını almaktadır. Asıl Ludist ayaklanması hızla bastırılmış olmasına karşılık yeni bilimsel gelişmeler karşısında duyulan korku ve güvensizlik daha uzun bir süre politikayı etkilemeye devam etmiştir. Genetiği değiştirilmiş gıdalardan bilgisayarlara kadar bir dizi mesele ile ilgili tartışmada hala onların etkilerini görmek mümkündür.
Ludizm’in isim babası Ned Ludd’dur. Ludd’un gerçekte yaşayıp yaşamadığını kimse bilmemektedir. Efsaneye göre Ludd 1770’lerin sonunda bir eve girer. içeride bulunan yeni keşfedilmiş dokuma makinalarını parçalamaya başlar.  Zira bu aletler pek çok tekstil işçisinin işlerini kaybetmesine yol açmıştır. Bu olay gerçekten yaşanmış olmasa dahi ”Ned Ludd did it”  yani ”Ned Yapmıştır” sözü ne zaman son teknoloji ürünler hasara uğramış olsa İngiliz toplumunda söylenen bir deyim haline gelmiştir.